Over mij

Mijn naam is Sandra van Kampen. Ik werk als adjunct-directeur en programmamanager duurzaam voedsel bij Stichting Urgenda, de actie-organisatie die  Nederland sneller duurzaam wil maken. We helpen koplopers met opschalen,  verbindingen leggen en barrières slechten. Als niemand het oppakt, doen we het zelf. 

De transitie naar duurzaam & gezond voedsel is complex. Het vergt een radicaal andere manier van consumeren (minder vlees/dierlijke eiwitten, geen eten weggooien, meer seizoensgroenten en -fruit) en een productie met respect voor dier, mens en milieu. Ook is het van belang dat we in veel kortere ketens voedsel verhandelen tussen consument en producent. Ik ben erop gericht deze beweging te versnellen en zoek overal kansen en mogelijkheden. Voedsel is mijn passie. Daar werk ik niet alleen als professional aan, maar ik ook als privé-persoon.  

In de wereld van duurzaam & gezond voedsel is veel gaande. In het najaar van 2010 deed ik de campagne '40 dagen duurzaam eten' waarbij ik op zoek ging naar hoe moeilijk of hoe makkelijk het is om als consument duurzaam te eten. Sinds die tijd vind ik het leuk de verschillende initiatieven en ondernemers in het zonnetje te zetten. Vandaar dit blog.